Din jurnalul Annei Frank

I keep my ideals, because in spite of everything, I still believe that people are good at heart.

Eu îmi menţin idealurile, deoarece, în ciuda a tot ce se întamplă, încă mai cred că oamenii au o inimă bună.

marți, 26 ianuarie 2010

Unde nu este durere, nici intristare, nici suspin!


Azi, 26 ianuarie 2010, la ora 5, 30, COSMINA  a trecut la Domnul !
Dumnezeu a luat-o pe Cosmina în Împărăţia Lui şi Îi va dărui toată bucuria şi dragostea fără de moarte !
Să ne rugăm pentru alinarea sufletului mamei ei şi a celor care aici, pe pământ, au iubit-o şi au luptat cum au putut, pentru ea !



« Mila lui Dumnezeu să fie cu dumneavoastră ! Vă pregătiţi de o cale lungă – într-acolo de unde nu mai există întoarcere. Nimeni nu poate scăpa de această cale. Dar întrucât clipa când ni se va porunci să purcedem pe ea nu ne este cunoscută, ci se cunoaşte doar că ea poate veni oricând, cel mai bine este să credem că ACUM-ACUM va trebui să ne îndreptăm spre patria cerească şi să fim totdeauna gata de drum... »
 « Domnul, Care pururea este şi toate le plineşte, precum este acum cu dumneavoastră şi în dumneavoastră, aşa va fi şi după această trecere. Iar unde este Domnul, acolo sunt şi cerul şi tot ce este în cer : şi vederea cerească, şi auzirea cerească, şi simţiri pe potrivă, răcoare de dimineaţă ce împrospătează, privelişti şi feţe minunate. Să vă dea Domnul ca, însoţită de acestea, să ajungeţi la Tronul Lui, unde El va fi văzut de dumneavoastră în chip gândit, aşa cum este în trupul Său proslăvit, strălucitor şi atotluminător »
« Fiecare face cunoştinţă cu această cale numai o dată, drept pentru care până atunci nimeni nu ştie amănuntele ei, fiind totuşi luminat de sfânta noastră credinţă. Reînviaţi în conştiinţa dumneavoastră toate aşteptările legate de această cale, având privirile aţintite spre Domnul, care a străbătut-o înaintea noastră, şi spre toţi cei care au străbătut-o  în urma Lui. Spălaţi-vă cu lacrimi de pocăinţă, înveşmântaţi-vă în bune cugetări şi aşezări sufleteşti plăcute Domnului şi staţi astfel înaintea uşilor acestei intrări »
 « Să ne pregătim şi noi...Vom avea de dat examen. Să cercetăm programa şi ce n-am învăţat, ce nu ştim bine, sa repetăm. Şi să ne grăbim a pune totul în rânduială – căci cine ştie, poate că vor striga îndată : « Teofan din Vâşa » sau « N. din Tambov », sau mai ştiu eu  cine ; şi vom intra la examen. Fără caiete, fără cărţi... şi nimeni care să ne sufle. Fiecare va fi singur singurel, cu propriile mijloace... Ce-i de făcut ?! »
Sfântul Teofan Zăvorâtul

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu